Czerwona kapusta w panierce

0
(0)

Prosta i smaczna przekąska z modrej kapusty. Akurat miałam w lodówce małą główkę.

Wykorzystałam połówkę główki, którą podzieliłam na ósemki. Za pomocą wykałaczek spięłam je tak, żeby nie rozpadały sie podczas przyrządzania. Kawałki kapusty podgotowałam na parze. Przygotowałam rozkłócone jajko z przyprawami (sól, pieprz ostropest) i kaszę mannę do panierki. Nie używam bułki tartej z powodu kiepskiej jakości tego wyrobu i sporej zawartości mleka w proszku, na który moje dziewczyny są uczulone.

Po przestudzeniu kawałków kapusty panierowałam je w jajku i kaszy i smażyłam na złoty kolor na oleju. Zjadłyśmy ze smakiem na kolację zagryzając chlebem z masłem.

panierowana czerwona kapusta

Przy okazji dziewczyny miały lekcję botaniki. Lusia zapytała co to jest głąb, więc pokazałam jej na pozostałej połówce Na czerwonej kapuście świetnie widać ułożenie liści wewnątrz.

Czy podobał Ci się ten wpis?

Proszę, kliknij w gwiazdki i oceń go!

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Jak dotąd nikt nie ocenił. Bądź pierwszy.

3 myśli w temacie “Czerwona kapusta w panierce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *