Propozycja na lekki obiad albo ciepłą kolacje ewentualnie śniadanie, jeśli domownicy są skłonni chwilę na nie poczekać.
Składniki:
- 3/4 szklanki ugotowanego ryżu
- 3 jajka
- 2 pomidory
- 3-4 łyżki startego żółtego sera
- duży pęczek szczypiorku
- cebula
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w gruba plastry. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Cebule pokroić w kostkę i zrumienić na łyżce oleju. Ostudzić.
- Jajka rozkłócić (ewentualnie z dodatkiem łyżki wody). Wymieszać z ryżem cebulą i połową szczypiorku, Doprawić solą i pieprzem.
- Łyżkę oleju rozgrzać na patelni. Wylać masę omletową. Smażyć pod przykryciem na małym ogniu. Gdy omlet jest prawie ścięty na połowie ułożyć pomidory i dosmażyć.
- Podawać złożony na pół i posypany resztą szczypiorku.
Obserwuję rozwój Twojego bloga i widzę duży „potencjał” 🙂
Dlatego zapraszam-nominuję Cię do blogowej zabawy-wyróżnienia „Liebster Avard” 🙂
szczegóły tutaj:
http://bajdocja.blogspot.com/2014/07/blogowa-zabawa-liebster-avard-po-raz.html
Pozdrawiam 🙂
Buba